Home & Living

4,1 miljoonaa robottia kodeissa vuoteen 2007 mennessä

”BBC: n teknologiauutissivuilta … Robotit on tarkoitus tulla yhä tutummiin kumppaneihin kodeissa vuoteen 2007 mennessä, sanoo Yhdistyneiden Kansakuntien tutkimus. Seitsemän kertaa paljon enemmän robotteja auttaa meitä puhdistuksessa, turvallisuudessa ja nautinnossa kolmen vuoden kuluessa, kun niiden hinta putoaa ja heistä tulee älykkäämpiä.

Se ei ole aivan humanoidinen visio Blockbuster I -elokuvasta I, robotti, koska monet niistä ovat tyhjiöbotteja. Kaksi kolmasosaa käytössä olevista 607 000 kotimaisesta robotista saatiin vuonna 2003, YK: n vuosittainen maailman robotiikkaraportti sanoo.

Vuoden 2007 loppuun mennessä 4,1 miljoonaa robottia tekee töitä kodeissa, sanoo YK: n Euroopan talouskomission ja kansainvälisen robotiikan liittovaltion raportti.

Imunaamisen lisäksi he ottavat haltuunsa tehtävät, kuten nurmikon leikkaaminen, siivousaltaat ja ikkunoiden pesu.

Korean yrityksen Yujin Roboticsin tällä viikolla paljastama Irobin kaltaiset robotit pystyvät useisiin tehtäviin.

Se on nettopohjainen, all-in-one-perherobotti, jossa on koulutustoiminnot, kodin turvallisuus, päiväkirja, viihde ja viestin toimituskyky.

Hauska ja pelit

Robotit pitävät myös ihmisiä yrityksenä ja viihdyttävät heitä paljon enemmän, joista tulee osa kotielämää.

Vuoteen 2007 mennessä on ennustettu, että kodeissa on lähes 2,5 miljoonaa nautintoa ja ”vapaa -ajan” robotteja, kun taas tällä hetkellä noin 137 000.

Sony näki huippuluokan robotinsa, kaiken tanssin, äänen tunnistamisen, koiran kaltaisen AIBOS: n, maailmanlaajuista myyntiä.

Noin 692 000 heistä on löytänyt koteja ottaen huomioon sen julkaisun vuonna 1999. AIBO -harrastajat jopa tapaavat pelatakseen AIBO -jalkapalloa ja pitämään tanssikilpailuja.

Jalkapallon pelaamisen ja kodissa pelaamisen lisäksi robotteja käytetään yhä enemmän vaarallisempien tai asiantuntijoiden työpaikkojen suorittamiseen.

Raportti kertoo myös paljon vakavammissa tehtävissä, kuten tieteellisessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa, puolustuksessa ja valvonnalla sekä kaivoksen puhdistamisessa, kertoo myös mielihyvän kukoistuksessa.

Tutkijat ympäri maailmaa kehittävät robotteja monikäyttöön, ja monet tekevät niistä paljon älykkäämpiä ja itsenäisempiä kehittämällä AI -järjestelmiä (tekoäly).

Tutkimus vahvisti myös, että teollisuuden robottien määrä on kasvanut maailmanlaajuisesti, ja ennätysmääräys on vuonna 2004.

Robot -investoinnit Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kasvoivat 48% vuonna 2003, mutta robotin käyttö Yhdistyneessä kuningaskunnassa on edelleen jäljessä muusta Euroopasta.

BBC News Story

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *