Home & Living

Uusi kotipalvelumme ei ole palvelin – Synology 1813+ NAS -katsaus

, kuten monet teistä, tallennusvaatimuksemme ovat kasvaneet vuosien varrella. Ensimmäinen jukebox -palvelimemme rakennettiin vuonna 2005, pääasiassa musiikkitiedostojen tallentamiseksi. Sitten vuonna 2009 syntyi Jukebox MKII, ja sen mukana vähensi virrankulutusta sekä suuren suorituskyvyn ja kyvyn selviytymisen teräväpiirtovideosta ja raa’asta valokuva -arkistosta.

Vanha tyttö jää eläkkeelle

Tuo Windows Home Server toimii edelleen täydellisesti tänään ja rakentaa sitä laadukkaiden komponenttien kanssa todella maksettu. WHS V1: llä on joitain omituisia, mukaan lukien ärsyttävä käytäntö käynnistää itsensä automaattisesti, kun se vastaanottaa Windows -päivityksiä, vaikka jotain toimisi koneessa. Tärkein syy MKII: n eläkkeelle jäämiseen on kuitenkin se, että se on juuttunut joihinkin laitteisto- ja ohjelmistoperintöihin, jotka viittaavat siihen, että se ei voi käyttää 2 kt: n yläpuolella olevia asemia.

Joten se näyttää olevan neljän ja puolen vuoden kutina, koska saman ajanjakson kulumisen jälkeen on kulunut aikaa paljon enemmän siirtämiseen uuteen tallennuspalveluun automatisoidussa kodissa.

Miksi NAS?

Valitsimme jonkin aikaa sitten seuraava palvelimemme ei olisi palvelin, se olisi iso karvainen NAS. Lukuisten viikkojen tutkimuksen jälkeen ostimme Synology Diskation 1813+: n.

Pimped Out Mac Small Ajon ympäri vuorokauden ja siinä on paljon varavaltaa huolimatta siitä, että se on tärkein plex -asiakas, joka ruokkii AV -järjestelmää, Plex -palvelinta ja Indigo -kodin automaatioohjainta. Joten emme tarvitse toista tietokonetta, joka toimii palvelimena. Synologia urheilee kaksoisydin Intel Atom D2700 -prosessoria, joka tarkoittaa, että se voi ottaa Plex -palvelimen roolin hyväksytyllä paketilla, mutta i7 -pieni on lyömätön jo tässä roolissa, erittäin nopeasti koodaamalla videoita suoratoistoon tai synkronointiin mobiililaitteillemme.

Siirtyminen 1813+: een merkitsee juoksevien kustannusten vähentämistä uudelleen. Synologia lainaa 75,19W: n virrankulutusta levyn kuluessa laskussa 34,12W: n lepotilassa. Heidän testit suoritettiin yksikön kanssa, joka oli täytetty 8 x länsimaisilla digitaalisilla 3TB -asemilla (WD30EZRS). Jopa 75 watin yläosan luvun, se on yli 20%: n väheneminen vanhoille palvelimille 95 wattia, mikä vastaa noin 25 puntaa vuodessa.

Esikatselu
Tuote
Luokitus
Hinta

1
Synology DS1821+ 96TB 8 Bay Desktop NAS -ratkaisu, asennettu 8 x 12TB Synology HAT5300 -asemilla
70 arvostelua
3 649,34 puntaa
Osta Amazonista

2
Synology DS1819+ 8 Bay Desktop NAS -kotelo, musta
134 arvostelua
1 086,07 puntaa puntaa
Osta Amazonista

3
Synology Diskation DS3617XSII 12 Bay Desktop NAS -ratkaisu, asennettu 12 x 8TB: n synologialla …
Ei vielä luokituksia
6 040,61 puntaa
Osta Amazonista

Laitteisto

Vuoden 1813+ on kääpiö vanhan Windows Home Server 4U -kotelon vieressä. Yksikkö on suunnilleen niin pieni kuin luulette, että voisit sovittaa emolevyn, taustan, PSU: n, I/O ja tila kaikille niille kiintolevyille (157 mm x 340 mm x 233 mm ~ 5 kg tyhjää).

8 pystysuora kuumavaihto lahti tukee 3,5 ″ ja 2,5 ″ SATA II / III -levyjä, mukaan lukien SSD -levyt (DisKStation 1515+ on saatavana samalla laitteistolla, mutta 5 lahden kanssa 8: n sijasta noin 130 puntaa). Voit sovittaa kiinteän tilan asemat toimimaan välimuistina myös järjestelmän nopeuttamiseksi. Jokaisella lahdella on tilavalo sen yläpuolella ja lukitusmekanismi, joka suojaa täydellisiä lahtiasi tahattomasti poistumasta. Virtapainike on asennettu yläreunan keskukseen 4 LAN -aktiivisuusvalolla parhaimmillaan ja tila ja hälytysvalot vasemmalle.

Pyöreä takaosa on tavallinen IEC-tehopistorasia (PSU on sisäänrakennettu, joten lattiaa ei sotkeudu virran tiiliin). Kaksi tuuletinta, jotka vievät monet takakiinteistöistä, ovat riittävän suuria sallimaan hitaan nopeuden vähemmän melua (120 mm x 120 mm). Jos yksi tuuletin epäonnistuu toiset nopeudet kompensoimiseksi ja ne poistetaan helposti puhdistamista ja vaihtoa varten. CPU käyttää passiivista jäähdytystä (lämmönalasta) myös alhaisen melutason ylläpitämiseksi. Toistaiseksi 1813+ on ollut tarpeeksi hiljainen (ja pieni) pysyäkseen tutkimuksessa sen sijaan, että se pääsisi solmun 0 telineen hyllylle. Yksikkö, vaikka voit ostaa räätälöityn 19 ″ telinihyllyn ja etupaneelin (yksityiskohdat täältä).

Yksikkö toimittaa 2 Gt RAM -muistia ja ostimme tämän synologian 2 Gt DDR3 RAM -päivitysmoduulin ja asetimme sen jäljellä olevaan tyhjään paikkaan suositellun 4 Gt: n maksimiarvoa varten (olemme lukeneet käyttäjiä, jotka sopivat jopa 8 Gt: iin, mutta tämä näyttää johtavan CPU: n karkaamiseen prosessit ja pitkät käynnistysajat). Huomaa, että tässä moduulissa ei mainita 1813+ missään, mutta se on sopiva – napsauta alla olevaa kuvaa saadaksesi suuremman version.

Levyn takana on 4 x USB 2.0 -pistorasia ja 2 x USB 3.0, ja niitä voidaan käyttää bluetooth-donglen yhdistämiseen esimerkiksi musiikin suoratoistoon tai Wi-Fi-dongleen luomaan hotspot tai 3G/4G-dongle for solujen pääsy.

Yksikkö tukee jopa joitain USB -TV -virittimen sovittimia, jotka voivat tallentaa yksiköille kiintolevylle ja suoratoistaa videon lähiverkkoasi ympärillä. Mutta USB: n yleisin käyttö on tiedostojen siirron tai varmuuskopioiden asemien liittäminen, ja järjestelmä tukee ulkoisia asemia EXT4-, EXT3-, FAT-, NTFS- ja HFS+ -tiedostojärjestelmillä.

Ethernet -portteja on 4 x gigabitin, ja niitä voidaan käyttää monin tavoin. Yksikkö tukee linkin yhdistämistä (jos kytkin on tuetussa luettelossa ja ominaisuuksissa 802.3AD). Sen avulla 4 LAN-portin yhdistäminen yhdeksi erittäin nopeaksi linkille noteerattuun keskimääräiseen lukunopeuteen 352,39 mb/s ja keskimäärin 211,88 mb/s (testattu Rob 5 -konfiguraatiossa Windowsin kanssa). Aiomme varmasti käyttöön tämän tulevaisuudessa, kun päivitämme kytkimme. Toistaiseksi nopeus on noin 105 Mt/s ja voimme suoratoistaa useita HD -videoita samanaikaisesti.

Laajennus

Lopuksi takana on 2 x esata -porttia. Synologian 8 lahtia tuo yksinään potentiaalisen 32 Tt: n muotoilemattoman kapasiteetin, mutta nämä esata -satamat sallivat jonkin verran suurta laajentumista ja voivat pitää levyasemaasi kasvavan tarpeidesi kanssa tulevina vuosina. Portteja voidaan käyttää tavallisten ESATA -asemien tai Synologian omien DX513 -laajennuslahjojen kanssa. Voit kiinnittää 2 näistä koteloista, joista jokaisella on vielä enemmän viisi asemaa. Tämä on 8+5+5 = 18 -asemaa, jotka antavat yhteensä 72 Tt nykypäivän 4 Tt: n asemilla, jättämättä myös tulevaisuudessa suurempien asemien väistämättömyyttä.

Synologia wikillä on tietoa kolmannen osapuolen lahteista ja torneista, jotka on arvioitu myös järjestelmän kanssa. Ulkoisten lahtien suositus näyttää olevan uusien määrien luominen sen sijaan, että laajennettaisiin olemassa olevia määriä irrotettuna ESATA -kaapelitelevisiona voi johtaa koko järjestelmän mahdollisesti tuhoisaan menetykseen.

Asettaa kaikki

Levy käyttää EXT4 -tiedostojärjestelmää ja tukee Rob 0: ta, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, JBOD ja SHR. Rob 5: n kanssa tietosi on suojattu yhdeltä aseman vikaan. Se vaatii 3 tai paljon enemmän levyjä, jotka ovat samankokoisia, tai jos sekoitat asemia, saat vain pienimmän aseman – (kiintolevyjen lukumäärä – 1) x (pienin kiintolevyn koko). RAID 6: lla on ylimääräinen redundanssi, jotta 2 asemaa epäonnistuu, ja se lasketaan (kiintolevyjen lukumäärä – 2) x (pienin kiintolevyn koko).

SHR (Synology Hybrid Raid) on Drobo-esque-vaihtoehto, jonka avulla voit sekoittaa ja sovittaa erikokoisia asemia ja minimoida tuhlatun tilan säilyttäen Robin tarpeettoman suojan ja suuren yhden osan edut. Voit valita SHR -asennuksen joko yhden tai kaksoiskäyttöisen vikaansa.

Sinulla voi myös olla sekoitus Rob -tyyppejä NAS: n yli. Esimerkiksi sinulla voi olla 3 fyysistä levyä, jotka on sulautettu yhdeksi Rob 5 -tilavuuteen, ehkä 2 paljon muuta levyä, jotka on ryhmitelty yhteen muodostamaan toisen osan Rob 0: sta. Vara -paikka, joka on valmis ottamaan haltuunsa, jos levy epäonnistuu missä tahansa määrin.

Vaikka voitAloita yhdellä (suojaamattomalla) kiintolevyllä ja laajenna sieltä, sinun on tiedettävä. Vain tietyt Rob -tyypit ovat laajennettavissa. SHR: n avulla varastointia voidaan laajentaa joko lisäämällä paljon enemmän asemia tyhjiin lahtiin tai korvaamalla asemat isommille. Varoituksen kanssa, että uuden aseman tulisi olla yhtä suurta tai suurempi kuin taulukon suurin asema. Kuten Synologia asettaa sen…

Jos tilavuus koostuu kolmesta kiintolevystä, jotka ovat vastaavasti 4 TB, 3 TB ja 2 TB, uusien, korvaavien kiintolevyjen tulisi olla vähintään 4 TB

Kun lisäät uuden levyn alueellesi, järjestelmän tekeminen voi viedä useita tunteja. Tänä aikana yksiköiden suorituskyky on vähentynyt ja se voi hidastua jopa kaksi kolmasosaa normaalin nopeutensa joidenkin toimintojen aikana.

Toisin kuin Drobon kanssa, jossa paljaat asemat ulotetaan suoraan NAS: iin, synologia vaatii, että asemat asetetaan sen (muovisiin) tarjottimiin ensin. Se on kuitenkin työkaluton toiminta, joka käyttää vähän napsautusta kiskoissa, jotka lisäävät nastat, missä ruuvit yleensä menevät. Alustat tarkoittavat myös, että voit käyttää synologiassa 2,5 ″ asemaa / SSD -levyjä (toimitetuilla ruuveilla), toisin kuin Drobo FS. Kahden monen suositun valinnan välillä, RAID5 ja SHR, tyypillisesti näyttää siltä, ​​että Rob 5 antaa hieman paremman suorituskyvyn. SHR -sekoitetun asennuksen ylimääräinen kapasiteetti SHR: ssä kuitenkin valitsimme sen järjestelmällemme yhdistämällä kaikki 8 asemaa yhdeksi tilavuudeksi.

Onneksi kaikki WHS -laatikossa olevat asemat olivat synologian aseman yhteensopivuusluettelossa. Valitsimme 6 suurinta ja lisäsimme pari uutta WD 4TB: n punaista asemaa. Erityisesti käytettäväksi NAS: ssä käytettäväksi punaisten ei ole paljon enemmän kuin WHS -laatikossa käytetyt vihreät, ja meillä on lisäetu vielä pienemmälle virrankulutukselle ja 3 vuoden takuulle. Olemme lukeneet niin paljon Yli viisi länsimaista Digital Red NAS -asemaa yhdessä kotelossa on huono idea, jotain päättymään värähtelyantureilla? Kuitenkin monet myyjät tarjoavat 1813+ esiasennettuna 8 asemasta. Toistaiseksi meidän on määritetty seuraavalla sekoituksella …

Suorita Synology Rob -laskurin kanssa täällä

Aloimme kopioida tietoja WHS -laatikosta noin viikkoa ennen NAS: n saapumista. Tämä kesti useita päiviä ja palkkasi jokaisen varatoimittavan aseman, jonka voimme pysyä USB 3.0 -telakassa sekä kaikki ulkoiset USB -asemat ja paikalliset levyt kotiverkostomme ympärillä.

Poistimme vanhan APC CS 350 UPS: n WHS-laatikosta (paras 60 puntaa, jonka on koskaan viettänyt, ja osa syystä, jonka mukaan WHS-laatikko on ajautunut vaikeuksiin niin useita vuosia, koska kotipalvelumme kuoli).

Kun se on kytketty verkkovirran ja synologian NAS: n välillä, liitin rajapinnan kaapeli -television yhdeksi NAS: n USB 2 -portista. Järjestelmä otti sen heti vastaan, malli tunnisti ja osoitti arviolta 36 minuuttia ajonaikaa. Se sammuttaa NAS: n automaattisesti ennen kuin akku loppuu.

Ohjelmisto

Vaikka olemme siirtyneet ‘oikeasta tietokoneesta’ NAS: iin, tämä on kaukana tyhmältä laatikosta. Yksi niistä asioista, joka asettaa synologian kilpailun lisäksi, on sen levyaseman johtaja. DSM on työpöydän kaltainen käyttöliittymä järjestelmään, joka toimii selainikkunassa ja tarjoaa luokan johtava käyttökokemus. Windows-, Mac- ja Linux -käyttäjät tuntevat kaikki käyttöliittymän, joka tekee NAS: n hallinnasta triviaalisen tehtävän.

Toinen hieno pluskohta on sen Synologian sovelluskauppa nimeltään ‘Package Center’, joka sisältää yhden napsautuksen asennukset lukuisista hyödyllisistä lisäosista, kuten virustorjunta, plex, posti, tulosta, dhcp, dns, vpn ja iTunes / audio / video / Mediapalvelimet myös. Voit käyttää levyasemaasi etäisesti, vaikka sinulla olisi dynaaminen IP (IPv6 -tuettu), ilman portinsiirtoa käyttämällä Synologian ‘QuickConnect’ -palvelua. Järjestelmä tarjoaa sinulle selkeän viitteenumeron ja voit mukauttaa henkilöllisyystodistuksesi jotain “bobsnaa”, jotta se on yksinkertaisempi muistaa.

Pilviasemapaketti on toinen hyödyllinen lisäosa, joka luo oman Dropbox-kaltaisen yksityisen pilven tiedostojen ja kansioiden synkronoimiseksi tietokoneisiin ja laitteisiin.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *